Burse

Pentru a veni în sprijinul centrelor de predare a limbii chineze, diferite instituţii educaţionale şi întreprinderi din China, dar şi din alte ţări, au colaborat pentru a oferi un suport financiar profesorilor chinezi din centrele respective şi burse de merit studenţilor interesaţi să urmeze studiile superioare în China sau să aprofundeze limba chineza într-un program din cadrul universităţilor din China.

International Chinese Language Teachers Scholarship

Bursa pentru predarea limbii chineze/ Bursa Institutului Confucius (CSI)

Implicată în dezvoltarea modului de predare a limbii chineze din fiecare ţară, bursa se împarte în două categorii: bursa oferită celor cu nivel avansat de limba chineză, interesaţi să predea limba chineză, mărind astfel numarul profesorilor din ţările respective.

Persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul https://cis.chinese.cn/account/login unde pot aplica pentru bursa dorită.

  • Bursa pentru studii superioare în China

Acest tip de bursă este oferit persoanelor cu un nivel avansat de limba chineză, interesaţi să predea ulterior limba chineză. Cu această bursă se poate aplica pentru un program de licenţă, master sau doctorat la o facultate de limbi străine din China.

  • Language year/ Bursă pentru un an universitar

Destinată persoanelor cu nivel mediu de limba chineză, bursa acoperă un an de studii la o facultate din China, ce oferă cursuri de chineză studenţilor internaţionali, fie pentru o lună, un semestru sau un an universitar întreg.

Chinese Language Education Joint Scholarship / Bursa

Burse BLCU: https://mp.weixin.qq.com/s/GPpIaJ2lDtZU3hyFTQk5zg