Categories
Evenimente

Studenții sibieni au obținut rezultate remarcabile la cea de-a 21-a ediție a concursului ,,Podul Chinezesc-汉语桥

În cadrul concursului ,,Podul Chinezesc”, care a avut loc la București în data de 28 mai a.c., au participat 17 concurenți selectați de către Institutele Confucius ale universităților ,,Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Printre aceștia se numără și trei concurenți de la Institutul Confucius din Sibiu care au obținut rezultate deosebite. Astfel, Apostol Diana Irina (丁丽娜) și Roman Sabina (罗懿曼) au obținut locul 2 iar Baicu Diana Alexandra (白雅丽) a ocupat locul 3. Concursul a fost structurat în trei părți: în prima parte fiecare student a susținut un discurs în limba chineză, ,,天下一家- Suntem toți o familie”, în a doua parte au răspuns la întrebări de cultură generală despre China și limba chineză, iar în cea de-a 3-a rundă creativitatea studenților a fost pusă în valoare în cadrul spectacolului de talente.

Competiția ,,Podul Chinezesc” a evidențiat nu numai calitatea excepțională a predării limbii chineze în cadrul Institutului Confucius al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu ci și pasiunea studenților sibieni pentru cultura chineză oferindu-le totodată acestora și o platformă interculturală pentru un dialog structurat și interactiv.

Categories
Eveniment

Elevii de liceu din cadrul Institutului Confucius din Sibiu au obținut rezultate deosebite la cea de-a 15-a ediție a concursului ,,Podul chinezesc-汉(hàn)语(yǔ)桥(qiáo)“

La concursul „Podul chinezesc”, care a avut loc la Constanţa între 20-22 mai 2022, au participat 17 concurenți selectați de către Institutele Confucius ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanța. Printre aceștia se numără şi patru concurenți de la Institutul Confucius din Sibiu, care au obţinut rezultate remarcabile; astfel, Dobrin Dorotea (()(rùn)()) și David Denisa-Elena (()(yán))  au câștigat locul 2, iar Beianu Alexandra Larisa(()(sēn)(dān))și Popescu Petru((péi)()) au câștigat locul 3.

Lansarea competiției ,,Podul chinezesc” a facilitat o nouă platformă de comunicare interculturală pentru iubitorii de limba chineză din școlile gimnaziale românești, care le permite elevilor români să înțeleagă mai bine limba, cultura şi tradiţiile milenare ale Chinei şi să le exprime în cadrul unor probe interactive de măiestrie artistică şi dialog intercultural.

Categories
Eveniment

Bun venit la colțul chinezesc

Categories
Eveniment

Competiția de dublat

Categories
Eveniment

Gala Festivalului de Primăvară

Categories
Eveniment

Gala Festivalului de Primăvară

Categories
Eveniment

Curs de limba chineză online